aaWnxJmZI5JY8FKCUvVg7FjFvZvkz69jLNXN7cby

50 Kata-kata Sindiran Bahasa Jawa Konyol Bikin Kesindir

Sampul artikel Kata-kata Sindiran Bahasa Jawa

Setiap manusia pasti memerluakan yang namanya sosialisasi antar sesama. Dengan bersosialisasi di lingkungan, kita dapat menemukan yang namanya teman, sahabat, partner kerja, bahkan pasangan hidup.

Tetapi, yang namanya manusia pasti memiliki sifat dan perilaku yang berbeda-beda. Maka, dengan faktor itulah kita kadang sering merasa kesal, jengkel terhadap seseorang tersebut.

Demi menghindari sebuah pertengkatan, kata-kata atau ungkapan sindiran dirasa sangat cocok untuk mewakili perasaan kita terhadap seseorang tersebut. sehingga dapat memunculkan reaksi rekan kita untuk intropeksi dirinya.

Tak sedikit kata-kata sindiran yang dirasa sangat kocak yang dikemas dalam beragam bahasa di Indonesia. Seperti contoh sindiran dalam bahasa Jawa. Sindiran dalam bahasa Jawa dirasa sangat konyol untuk menyindir seseorang, hingga pesan yang disampaikan kena sasaran.

Berikut rangkuman beberapa kata-kata sindiran dalam bahasa Jawa yang kocak, cocok untuk refensi anda dalam menyindir.

1.  "Sorry dek, 'Passwote' atiku wes tak ganti anyar. Dadi, koe wes raiso 'Log in' sak penake udelmu."
2.  "Uripmu koyo wit gedhang. Duwe jantung tapi ora nduwe ati."
3.  "Kerjo abot tak tekuni ben entuk dhuwit akeh nggo nyemen lambemu."
4.  "Nek ngomong ojo duwur-duwur. Mengko lambemu iso kesampluk pesawat."
5.  "Atose watu akik isih kalah karo atose omonganmu."
6.  "Nek ngomong ojo manis-manis. Ngko sing krungu ndak dadi diabetes."
7.  "Tangi turu nyekel hape, arep turu nutuli hape. Ojo lali, nek arep mati selfi no disik."
8.  "Kowe ngeleh banget, to? Nganthi mangan omonganmu dewe."
9.  "Seng Jenenge urep mesti akeh cobaan. Nak akeh saweran kui jenenge dangdutan."
10.  "Aku dikon ngerteni kowe terus. Laa rumangsamu aku cctv po?"
11.  "Solali lali, sola olala. Sholate lali, Dangdute ora."
12.  "Obat rasane pahit wae marakke mari, mosok koe sing manis marakke loro."
13.  "Sing modus wae dipercoyo, sing tulus malah digawe sengsoro."
14.  "Nek ono sing goleki aku, omongno aku gak goleki deknen."
15.  "Aku ki mati-matian dinggo konco. Lah konco matai-matiian dinggo mateni aku."
16.  "Ngaku konco kok gur pengen nuntut mulyo, pas konco ciloko malah ditinggal lungo."
17.  "Nek kowe ora nduwe sego, ojo mangan konco."
18.  "Sesuk tak tukokno cakram rem. Ben lambemu ora blongg."
19.  "Koe ki uwong opo kalkulator kok ra tau gelem salah."
20.  "Nek seneng podo lali kabeh. Tapi lak susah podo takon posisi."
21.  "Guyon ora popo, sing penting ojo jotos-jotosan, yo.."
22.  "Udane awet, koyo lambemu nek ngoceh, gak leren-leren."
23.  "Kudu semangat masio gak ono seng nyemangati."
24.  "Dadi wong ojo kaku-kaku, ndak koyo kanebo garing."
25.  "Kacang kui gurih, tapi nek dikacangin kui perih."
26.  "Ojo sombong nek dadi duwuran, ning pasar duwuran regane 10 ewu entuk."
27.  "Sak abot-abote masalahmu, nek ditimbang tetep rak bakal payu."
28.  "Dosa sing paling menyedihkan iku dosambat ora duwe duit."
29.  "Waktu adalah uang, yen kanca mbok jak dolan ngomong raono wektu. Berarti wonge randue duwit. "
30.  "Kenangan apik karo koe bakal tak eling nganti lali."
31.  "Jenenge wae urip mesti akeh cobaane, nek akeh kumbahane jenenge laundry."
32.  "Ben akhire ora kecewa, dewe kudu ngerti kapan waktune berharap lan kapan waktune kudu mandeg."
33.  "Ono papat sing iso ngilang. Pertama malaikat, keloro jin, ketelu setan, kepapat wong utang ra iso nyaur."
34.  "Aku tanpamu koyok sego kucing hilang karet e, ambyar dek."
35.  "Berakit rakit ke hulu. berenang-renang ke tepian, mantan wis ning penghulu, aku iseh kesepian."
36.  "Cinta kuwi kadang koyo kripik telo, iso remuk nek ora ati-ati nggowo."
37.  "Jenenge pasangan, yen ora pas yo mung dadi angan."
38.  "Ketemu ning Instagram, jadian ning facebook, yang-yangan ning Twitter, pedhot ning WhatsApp, ngedol mantan ning Shoope."
39.  "Nek de'e ngadoh ora mesti de'e sengit, iso wae de'e meh ngentut."
40.  "Pancen angel ilange jroning ati, yen tresno iku wes kadung mancep."
41.  "Ojo sebut aku mantan. Sebut wae aku alumni. Sopo reti dewe iso reuni."
42.  "Pengen nyanding tapi kok not responding."
43.  "Saking galau ne, krungu lagu Balonku wae atiku kemropok."
44.  "Jare Tresno kui rak delok sopo-sopo, tapi kok kowe malah milih seng ngganteng."
45.  "Rak sah gengsi, nek kangen ngomong wae."
46.  "Wong ganteng menang milih, wong ayu menang nolak. Nek aku wong edan menang kalah tetep guyu."
47.  "Witing tresno jalaran soko kulino, lunture tresno jalaran ono wong liyo."
48.  "Koe Ngiri karo aku? yowes aku tak Nganan."
49.  "Masalah wedokan kui gampang, penting nyaur utang sek."
50.  "Uwong duwe pacar iku kudu sabar ambek pasangane. Opo maneh seng gak duwe."

Gimana, sudah mendapatkan referensi tentang sindiran menggunakan bahasa Jawa? Untuk yang ingin menambahi bisa komen di kolom komentar ya..

Semoga Bermanfaat!
DONASI VIA SAWERIA Bantu berikan donasi jika artikelnya dirasa bermanfaat. Donasi akan digunakan untuk memperbaharui blog mingseli.id agar lebih baik. Terima kasih.
Related Posts

Related Posts

Posting Komentar